Evenemang

Evenemang

Här nedan följer en lista på andra evenemang som
PeppKai UNF/IOGT-NTO arrangerar. Evenemangen är gratis och för alla om inget annat anges.

Vi håller vår Discord server samt Facebook-evenemang uppdaterade och därav rekommenderar vi att du hålla koll på vår facebooksida och/eller går mer i vår discord server.

Eventen listade går från de mest aktuella eller regelbundna till tankar på eventuella event. Informationen kopplat till datum, tid och plats under eventen kan skiljas från verkligheten och vi uppmanar därav att kolla på vår kalender, discordserver eller facebooksida för mer exakta datum och tider.
Större evenemang planeras minst en månad i förväg medan mindre evenemang kan ske så sporadiskt som en vecka innan.

Var medveten om att det finns en möjlighet att vissa event inte blir av under året pga tidsbrist, för få aktiva personer som kan hålla i evenemanget eller av annan anledning.

Snart kommande event

Decemberlajv 2023 –  Môrns Julkalender

Den 16e december är du inbjuden av Môrn till sin julboning för en mystisk, något ruggig men ändå hemtrevlig stund, i cosplay!
Du öppnar en dörr och kommer ut genom en annan. Ljudet av folk och musik fyller dina öron. Det är någon sorts fest. Folk bjuder upp dig och är nästan för närgående. Plötsligt har du en drink i handen, vem som gav dig den vet du ej. Allt börjar snurra runt dig och bli suddigt. Var det något i drinken? Maten? Eller var det någon med den sötsliskiga doft som fyllde lokalen? Du tappar medvetandet och när du vaknar igen är festen slut och du är fast runt ett bord med andra förvirrade främlingar.

Lajvet har nybörjartolerans vilket innebär att det går ypperligt att komma för att testa på ens första lajv! Vi välkomnar alla som vill vara med och dela våra roliga stunder oberoende av tidigare erfarenheter.

150 SEK / Person (medlem)
200 SEK / Person (ej medlem)


16e December 2023
Kl. 14-22 (prel.)
Briggen, Samskolevägen 4, 133 34 Saltsjöbaden

Peppa med pepparkaksbygge och chokolad!

Var med på en upplyst kväll i januaris vintermörkret när det vankas pepparkakshus-bygge och varm choklad som vårt bidrag 2023 till nykterhetsförbundets uppmaning till en VIT JUL!
Häng med peppen och umgås, spela brädspel och rollspel in på sena timmen och även fortsätta under morgonen då övernattningsmöjligheter finns för den som vill stanna längre än bara under kvällen.
Mat står man för själv men mikro, vattenkokare, kyl och ugn finns på plats.
För övernattning tar man själv med liggunderlag, kudde och sovsäck eller likvärdigt.

Detta evenemang är öppet för alla, är gratis och kräver ingen föranmälan.

6 janurai 2024
Start kl.15 (drop in) och pågår inpå 7 januari
Djursholms scoutkår – Scoutstugan Ranängen Väringavägen 27, 182 63 Djursholm

Vanligt förekommande event

Den årliga aktiviteten

Vi brukar anordna en årlig, lite större, aktivitet. Vi har exempelvis rest till Västerås för att gå på aktionbadet Kokpunkten där vi stod för resa, lunch och inträde, vi har spelat Bowling, varit på Yoump. Vad det blir röstas fram av föreningens medlemmar bland 30-tals alternativ som exempelvis kan vara Afternoon Tea, göra glassmycken, måla på keramik, spela arkad- och flipperspel, gå på bio, escape room och mycket mer. Så om inget av det som hittills har gjorts har varit intressant kan du påverka det genom att bli medlem och rösta på dem alternativ du skulle vilja göra! Detta evenemang är också endast för medlemmar.

I år, hölls en räk och tacoafton i Stockholms skärgård med båt som den årliga aktiviteten!

Källarhäng

Källarhäng kallar vi de event när vi umgås och hänger källaren.
Vanligtvis befinner vi oss på IOGT-NTO gården i Klara Södra.
Under dessa event brukar vi ha MYCKET skratt, sköna stunder och det är ett jättebra tillfälle att lära känna nya personer och kolla in vilka vi är och vad vi gör om du är intresserad av att möjligtvis bli en del av vår Pepp-familj!

Klara Södra kyrkogata 20 är vanligtvis adressen.
Källarhäng försöker hållas 2 lördagar i månaden

(Spontana) Häng

Ibland händer det att det blir källarhäng på kort varsel.
Under dessa sammankomster blir det mest Wii-spelande.
Om du är i knutarna och har tråkigt är det bara att komma förbi.

Under dessa häng kan det även hända att olika datorspel streamas på föreningens Twitch-kanal: PeppKaiUnf.

OBS: Vi kommer tyvärr inte åt vår egen twitch-kanap för tillfället.

Game of Thrones – The Board Game

Det kommer dagar med jämna mellanrum då det spelas Game of Thrones the Boardgame.

Det brukar hålla på från ca 12:00 till ca 21:00 / 22:00.
Klara Södra kyrkogata 20 är vanligtvis adressen.
Källarhäng försöker hållas 2 lördagar i månaden

Sommarevent

Under sommaren är det en bra tid för utomhusaktiviteter.
På listan för möjliga aktiviteter står Meet-ups (sammankomster för konventare), Bad-meets, bärplockning, vattenbrännboll, grillning, övernattning, äventyr/upptäcks-promenader.

Plats är beroende av evenemang. Kolla Facebook-event eller kalendern för mer information.

Mat!

Vi gillar mat! Därför kan det hända att vi äter lunch eller middag tillsammans. Det kan vara att vi lagar mat under event eller går på restaurang.

PeppKai – The Horror Game

Är du intresserad av att vara med under skapandet av ett riktigt datorspel? Joina PeppKai UNF/IOGT-NTO när vi beger oss ut i skräckspelens värld. Meningen är att när vi är klara ska vi ha ett färdigt skräckspel att dela med oss av till resterande föreningen och möjligtvis även lägga ut för andra att spela.

Säg till Zelda att se till att detta blir av om du är intresserad eller håll utkik efter datum och tid.

Magic the Gathering turnering

Är du intresserad av att lära dig eller redan gillar att spela
Magic the Gathering? Toppen, då är detta eventet för dig! Under en kväll kommer det sättas upp en turnering för att se vem som får mästar-titeln inom föreningen i Magic the Gathering.

Möjligtvis kommande event alt
under plannering

Här nedan kan ni läsa om event som vi skulle tycka vara roliga att arrangera men endast är en tanke eller i planerings stadiet för stunden (oberoende av att informationen kan vara skriven på ett sätt för att sälja in event, det är mer för kul samt för att vi anser det vara roliga och intressanta event).

Det kan handla om att vi behöver flera som är intresserade av att vara med och arrangera eventen, veta hur stort intresse för dessa event är eller bara att vi inte hunnit längre än planeringsstadiet än.

FalCon/Myscon – Endags konvent

Ett mysigt en-dags konvent med TV-spel, Brädspel, Cosplaytävling, Karaoke, andra roligheter OCH LÄSK i centrala Stockholm. Huvudtemat är dricka (så som saft, läsk, te osv).

Namnet kommer från ironin av att vi är ett nykterhetsförbund. Självklart är alkohol och droger förbjudet under alla våra evenemang!

Halloween-/CosplayBal

En kväll fylld av trevliga människor, tilltugg, musik, dans och utstyrsel! Det är någonting som vi önskar se i framtiden! Vad är väl en bal på slottet när PeppKai UNF/IOGT-NTO ordnar en i Hangaren?!

Tillfällig tänkt lokal är Hangaren, Flygfältsgatan 6B, Skarpnäck.

Visa ditt intresse om du önskar att detta evenemang ska sluta vara en dröm och bli verklighet!

PeppKai – The board game

Vad sägs som ett egengjort brädspel till källarhängen? Ska det vara simpel eller komplicerat? Strategi eller tur? Reflexer? Utmaningar? Det finns otroligt mycket som ett brädspel kan baseras på, med hur skulle vårt egna spel se ut?

Säg till Zelda om du är intresserad av att göra ett brädspel eller håll utkik efter datum och tid.

© PeppKai UNF and PeppKai IOGT-NTO