2022 års Handling

”Välkommen till Avdelning 707.” Orden ekade kallt i gångarna. Sjuksköterskan tittade knappt på mig, svarade inte på mina frågor. De kallade mig och andra för ”patienter”, vad vår sjukdom var gick inte att säga. Hur jag än bönade och bad så ville de inte förklara något för mig. Testerna och medicinerna fick mig bara att må illa, allt började bli dimmigt. Vad är det för skepnader som smyger i mörkret? Övervakar de oss? Är de här för att föra iväg oss? Skriket av de andra ekar genom natten, men än är det inte försent. Kanske är allt bara i mitt huvud, men en sak är säker: det måste finnas en väg ut.

Sammanfattning för tidigare års lajvhandlingar:

header
Cosplaylajv 2020.1: Lord of Games

Dimensioner rör sig som bubblor, bortkopplade från varandra och ovetandes om det mörker som gömmer sig i universums kant. En okänd kraft försöker dra till sig dessa bubblor och knyta ihop dem likt spindelväv. Denna kraft har lyckats forma om en bubbla, en värld som inte finns längre, till sin egen underhållning.

I denna dimension kämpar två grupper mot varandra, i en oändlig kamp för ett pris ingen känner till. Är det frihet? Rikedomar? Hopp? Gruppernas medlemmar har blivit lovade olika saker för att kämpa, men ingen vet vad som är sant eller falskt. Allt de vet att deras kompanjoner har samma mål som dem: att vinna över den andra gruppen och att få komma hem. Strider är långa och nya utmaningar presenteras varje dag. Till slut står det bara en person kvar från varje grupp. Deras ensamhet bryts av nyanlända kompanjoner och cirkeln startar på nytt igen.

header
Digitalt!
2020.05: The Other side

Många frågor cirkulerar i ditt huvud medan du sakta reser dig upp från golvet.
Du har inget minne av vem du är, vad du gör här eller hur du kom hit.

Dörren är låst och även om du är tillsynes ensam, är du inte den enda i rummet…

Mer information: www.event-peppkai-unf.se/theotherside

Cosplaylajv 2019: Noman’s Play

Meiji Mofo hade nydligen skrivit klart sit manus när han lämnade sitt kontor för att möta upp med sina gamla vänner men som blev mördad väl på plats.

Hans gamla arbetskollega, Nomarn hittade Meijis manuskript i hans arbetsrum och tog det som sitt egna skrivna verk för att få sin teatertrupp att framföra hans mästerverk.

Noman var dock en riktig slavdrivare och de aktörer som inte agerade tillräckligt väl i hans mening gjorde han sig av med. Tidsnog fick en av aktörerna nog och efter ett våldsamt möte gömde aktören Nomans livlösa kropp och den fanns aldrig igen.

Noman fortsatte dock att recencera från graven och han kallade till sig väsen, varelser och människor för att slutföra ”hans” verk där han tog över personers kroppar för att ge instruktioner och dirigera.

Meiji var dock mycket upprörd över att få sitt manus stulet och även han tog över andras kroppar för att få sin berättelse samt sanningen fram i ljuset. Dock var hans ansträngningar förgäves och det slutade med att aktörerna fick spela upp Noman’s pjäs för resten av sina miserabla liv.

Cosplaylajv 2018: In the Hallways

Släkten Rischper är döende. Få barn föds och släktnamnet bär på en gen med hög barnadödlighet. Detta har fått många i släkten att bli forskare för att försöka rädda sitt älskade familjenamn från utrotning. Med hjälp av en utomstående vid namn Meiji Mofo (som kände familjens sorg i och med att han förlorat sin älkade Elionor) får familjen tag på en parrasit som gör att värdkroppen inte kan dö av ålder eller sjukdommar om den har lyckats skapa en symbos med parrasiten. Dock är chansen för en lyckad sammansmältning mycket liten.

Paret Gerda och Arvid var ett långt tag de enda kända som lyckats skapa en symbios med parrasiten.
För att få den familj som de så gärna önskade sig kidnappade de varelser som de injucerade med parrasiten, men de flesta muterade och sedan dog en plågsam död. Tillslut fick de tag på Vallentina som överlevde parrasiten. De hjärntvättade flickan och döpte om henne till deras son Torsten (eller Tor-sten beroende på om man frågade Gerda eller arvid) som Gerda förlorade och aldrig kom över.

Gerda vill dock ha en större familj och Arvid gör allt i sin makt för att tillgodose sin älskade makas behov vilket Arvid fortfarande gör än idag.

Fantasylajv 2018: Igneels VS Arbors

Igneels och Arbors var i konflikt så länge någon hade kunnat minnas. Båda folken hade tillgång till varsin del av en besvärjelse som skulle kunna göra en av dem oövervinnerliga. Ingen av dem ville dock ge upp sin klenod med risken för utplåning.

Labor var schaman för ljusets folk och trodde på ljuset och naturens väsen, Arbor.

Umbra var schamanen för Skuggornas väg och följare. Hon predikade om eldens väsen, Igneel.

Konflikten skulle en gång för alla avgöras genom en sista strid där endast ett folk skulle stå segrande. Umbra och Labor tog med sig sin/sina närmsta följare ur för att stjäla den andres klenod och ta den totala makten.
Det var en hård strid i den stekande solen för båda folken.

Umbra blev tillslut tagen av Arbors men de missade att hon bar på Igneels klenod.
Under tiden tog Umbras följare Arbors klenod från Labor och efter enhård strid, befriade sin schaman som utförde besvärjelsen.

Cosplaylajv 2017: See You

Ett par ungdommar befinner sig vid utkanten av en by där en sommarfestival är på väg att dra igång.
På grund av diverse substanser som dessa personer har fått i sig kan de vaken se eller tänka klart och alla börjar hallucinera.

De blir inbjudna att delta i festivalen men de förstör en helig klenod som håller mörka varelser borta och människor försvinner en efter en.

Meiji Mofo kommer till platsen efter att ha skrivit klart sitt manus och försöker få tillbaka sina vänner till verkligheten men blir mördad av en av dem på platsen.

Ungdommarna får tag på ett mystiskt telefonnummer och en fungerande telefon och de tillkallar polisen.
Polisen tar in ungdommarna på grund av droginnehav. Men var verkligen allt de såg endast hallucinatioer?

Cosplaylajv 2016: AHS

Gunnilla har tagit det i egna händer att läxa upp de människor och varelser som hon anser inte kan bete sig som vanligt folk och passa in i sammhället. Då hennes inställning inte delades av många andra blev hon förvisad, instängd i den skola hon jobbat i under alla sina år. Hennes medhjälpare Meiji Mofo ,som är fri att komma och gå som han vill med hjälp av skolbussen, kidnappar dock Gunillas nya ”elever” från diverse dimmensioner.

Meiji gör dock allt för att vara på plats då Gunilla inte var den enda som är fast. Stackars Bibliotikarien Ophelia, och Meijis stor kärlek, han tyvärr inte ut ur byggnaden när området förvisades till sin egna dimmensionsbubbla.

Gunillas 7:e termins elever blev dock hennes, och Meijis, fall då eleverna dräpte både henne och Meiji efter att gunilla gått på rampage när de höll på att förgöra henne tillsammans med dimmensionen de befann sig i. Vad som hände med ”eleverna” då deras enda väg ut var död samt vad som hände med Ophelia är det ingen som vet.

Cosplaylajv 2015: Blod bläck och en smula skräck

Kärleken gör en blind, när Liana (en häxa) föll för alchemisten Meiji Mofo visste hon inte att hennes hjärta skulle bli krossat då Meiji älskade en annan mö, Elionor. Meiji utnyttjade häxans gästfrihet och bodde och levde hos henne för att kunna utföra sina experiment och forskning, vetandes om häxans känslor för gjorde att hans relation med Elionor hölls gömd. Det älskande paret träffades endast i hemlighet tills en dag då Liana följde efter Meiji för att se vart han tog vägen då han allt oftare och oftare lämnat huset under flertalet timmar. När paret skiljdes åt den kvällen mördade Liana Elionor och begav sig därefter hem till Meiji med ett brustet hjärta.

Från graven tillkallade Elionor varelser från diverse dimmenstioner som hon trodde kunde stå upp mot Liana och befria sin älskade Meiji från häxans klor.

Efter en hård strid och vatten, diskmedel, salt, sand vattenballonger m.m. i ett glas besegrades häxan och Meiji Mofo skickade tillbaka alla till sina rätta dimmensioner och gav sig sedan själv av.